A székhely bérlés kérdését érdemes lehet fontolóra venni

Szponzorált tartalom

székhely bérlés

székhely bérlés

Tudjátok, egy cég vezetése manapság nem könnyű feladat. Lehet jól csinálni, meg persze slendrián módon is, bár aki nincs kellő tekintettel a szabályokra, az előbb vagy utóbb, de valószínűleg megüti a bokáját. Márpedig az adóhatósággal nem jó ötlet ujjat húzni, mert ha akarnak, akkor ők nyernek. Éppen ezért számomra már az elejétől nagyon fontos volt, hogy olyan szakemberek segítségét kérjem ki a vállalkozásom indításától kezdve, akiknek adok a szavára és vakon bízhatok a szakmaiságukban. A könyvelőmmel már hosszú évek óta ismerjük egymást, korábban egy cégnél dolgoztunk és már ott megbeszéltük, hogyha bármikor szükségem lesz ilyesmire, akkor őt kereshetem. A jogi oldalról pedig úgy adódott, hogy a székhely bérlés mellett döntöttem, így egy olyan céget kerestem fel a cégalapítással, akik ebben is tudnak segíteni. Így futottam bele a szekhelycentrum.hu-ba.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért bérel valaki székhelyet, hogyha rendelkezik saját ingatlannal. Nyilván, hogyha van iroda, amit kimondottan az üzleti tevékenységre használunk, vagy mondjuk ha nem igazán dolgozunk akkorában (például egyszemélyes kft.), hogy az számottevő legyen, akkor érthető, hogy miért is marad valaki a saját lakásánál, mint székhely. Aki viszont ennél nagyobb üzletet pörget, vagy netán még az IPA mellőzése is szóba kerül az ügy kapcsán, annak egyértelműen figyelembe kell venni a székhely bérlés lehetőségét.

Azért lehet ez ennyire fontos, mert egyáltalán nem biztos, hogy valaki az otthonában szeretné fogadni a hivatalos küldeményeket, vagy éppenséggel a hivatalos szerveket, ha valamilyen intézkedés van. A székhely bérlés kapcsán pedig lehetőséget kaphatunk arra a szekhelycentrum.hu által, hogy úgy adhassunk meg egy címet a vállalkozás székhelyének, hogy azt igazából nem kell látogatnunk, mert elküldik nekünk az oda érkező leveleket postán és e-mailben is. Ez így nem bonyolult dolog, sőt, nagymértékben megkönnyítheti az életünket.

Nem csupán ennyi előnye lehet annak, ha valaki a bérlés mellett voksol. A számtalan adóteher mellett, amit egy vállalkozónak viselnie kell, ott lapul az iparűzési adó. Ez egy olyan adónem, ami komoly terheket róhat a vállalkozóra, attól függően, hogy mekkora az ipari tevékenység, amit folytat. Ha csak kicsiben vállalkozunk, teszem azt egyéni vállalkozók vagyunk, akkor ez nem egy nagy tétel az éves bevételhez mérten. Azonban ha már komolyabb ennél a cég tevékenysége, akkor akár milliókra is lehet számítani. Ezzel dacolva érdemes lehet megfontolni a székhely bérlés kérdését, mert a szekhelycentrum.hu-nál olyan helyen is lehet bérelni, ahol nem kell IPA-t fizetni a helyi szabályozás szerint. Újlengyelnek hívják a települést és nem messze van Budapesttől, még a megye határain belül.

A székhely bérlés tehát egy racionális gondolat, mert itt nem olyan bérlésről van szó, mintha kivennénk egy albérletet. Ez teljesen más dolog, itt fizikailag nem veszünk ki ingatlant, ami aztán a miénk lesz, csak a címét vesszük igénybe. Ami pedig plusz jó dolog, hogy ha akarjuk, akkor egy tárgyalót viszont igénybe vehetünk, ha esetleg megbeszélnivalónk lenne egy ügyféllel Budapesten. Ehhez mérten az irodák lokációja szintén kellően illusztris, én legalábbis szívesen tanácskozok a Duna-partján lévő irodában.

Ha hasonlóan szimpatikusnak találjátok ezt a gondolatot és láttok fantáziát abban, hogy a székhely bérlés miért is olyan klassz dolog, akkor a szekhelycentrum.hu-nál mindenre választ kaphattok, ami csak érdekel benneteket a témával kapcsolatosan.