Honnan származik az argánolaj?

Szponzorált tartalom

argánolaj előnyei

argánolaj előnyei

Tudta, hogy az argánolaj egy dióhoz hasonló gyümölcsből származik?

Az argánolajat egyesek folyékony aranynak is nevezik. Nézze meg, mit rejt ez a szépségelixír, és fedezze fel, miért olyan értékes az argánolaj.

Az argánolajat a marokkói őslakosok generációk óta termelik. A Marokkót borító argánerdők gyümölcsei népszerű alapanyaggá váltak, különösen a kozmetikai iparban. Eredeti felhasználása fogyasztásra és az étrend egészséges kiegészítéseként, különböző sebek gyógyítására és népi gyógyászatban történt.

Mi az argánolaj?

Az argánolaj egy tisztán organikus termék, amelyet az argánfa magjából vonnak ki. Nagy mennyiségű egészségügyi előnyöket tartalmaz. Ezek közé tartozik például az E-vitamin és a zsírsavak. Az argánolajat tartalmazó termékek nagyon népszerűvé váltak, különösen a gyógyszer- és kozmetikai iparban. A hajra és a bőrre gyakorolt tápláló hatásuknak köszönhető, hogy minden korosztályú nő ilyen termékekhez nyúl.

A Marokkóban található korlátozott mennyiség miatt az értékes olaj ára drágább lett. Valamikor régen az argánolajat ugyanolyan gyakran használták a háztartásokban, mint nálunk az olívaolajat. Csak később jöttek rá a kutatások, hogy számos egészségügyi előnye van, és ezt az értékes nyersanyagot fokozatosan exportálták a világ minden tájára.

Mit tartalmaz?

Ez az értékes olaj nagy mennyiségben tartalmaz omega-9 egyszeresen telítetlen nem esszenciális savakat és omega-6 telítetlen zsírsavakat is. Ez a két összetevő támogatja a bőr egészséges állapotát. Különösen jótékonyan hat a pattanásos bőrre, mivel az omega-6 zsírsavkomponensek gyulladáscsökkentő hatásúak, szépen hidratálják a bőrt, és ezáltal javítják a hatóanyagok áteresztőképességét a test bőrén. Az argánolaj előnye az is, hogy nem tömíti el a pórusokat. Így bármilyen típusú bőrre alkalmas.

Nem csak a konyhában

Az argánolaj előnyei közé tartozik, hogy gyorsítja a sebgyógyulást, csökkenti a koleszterinszintet, kezeli a rákot, javítja a haj, a bőr és a köröm egészségét, optimalizálja az emésztőrendszert, kezeli a cukorbetegséget és fokozza a szív egészségét.

Gyakran adják salátákhoz, ízesítik a kuszkuszt és a különböző szószokat. Az argánpépből még olyan paszta is készíthető, mint a mogyoróvajból.

Mivel az argánolaj nem csak az élelmiszeriparban használható, az egyik legsokoldalúbban felhasználható olaj, belső és külső használatra egyaránt.

Véd a rák ellen

Az argánolaj tele van antioxidánsokkal és triterpenoidokkal, amelyek a kutatások szerint pozitívan befolyásolhatják a szabad gyökök szintjét az emberi szervezetben. A szabad gyökök azok, amelyek a rákos sejtek és más krónikus betegségek kialakulását okozzák, amelyeket az egészséges sejtek mutációja okoz.