Eladtuk a nagynéném házát ezekre figyelj, ha te is eladnál ingatlant!

Szponzorált tartalom

energia tanúsítvány árak

energia tanúsítvány árak

Először is kell egy értékbecslést csináltatnod, majd egy energetikai tanúsítványt már a szerződés megkötése előtt lehetőleg. Mi ezt már csak akkor tudtuk meg, legalábbis az utóbbit, mikor a CSOK igényléséhez benyögték a vevők, hogy kéne. Mi egy kis keresgélés után a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak mellett döntöttünk.

Persze, ha egyszerre veszed igénybe az értékbecsléssel ezt a szolgáltatást, akkor csak az egyiknek csak a felét kell, hogy kifizesd. Őszintén szólva elfelejtettem, melyiket, de annyira közel van a kettő árba, hogy szerintem abba a pár ezer forintba senki nem hal bele. Persze az értékbecslés esetében egy kissé több papírmunkára van szükség: kell a tulajdoni lap, térképmásolat és alaprajz a helyrajzi szám mellett természetesen. Ezek nagy részét egy bizonyos, kisebb összeg kifizetése után természetesen a cég is be tudja szerezni. Ez csak a megrendelőn múlik. Mi ugye már csak az energetikai tanúsítást csináltattuk velük, mert az értékbecslés meg volt korábban. Hát, most már mindegy.

Maga a tanúsítvány egy 12 lépcsős skálán alapul a legjobbtól AA++-tól, a legrosszabbig, JJ-ig. A skála gyakorlatilag azt mutatja, hogy a ház energiahasználata mennyire költséges. Én nem tudom, nekünk milyen lett, mert anya intézte, de szerintem elég alacsony… A tanúsítás lefolyhat gyorsan, akár 12 óra alatt is megkezdődhet az ügyvédi eljárás az ingatlan eladásáról. Magát a tanúsítványt pedig 24 óra alatt kézhez veheti a megrendelő.

Telefonon tudod őket elérni a megrendeléseddel, a tanúsítványhoz csak helyrajzi számra van szükség, amit meg kell majd nekik adni. Ezek után ők majd kiküldenek hozzád egy szakembert, aki mindent felmér. Utána az adatokat tovább küldi a központnak, ahol ők szépen összeállítják a tanúsítványt, és visszaküldik neked. Lehet futárral, de e-mail-ben is. Szerintem ez utóbbi mindenképp az, amit én választanék.

Ó, és igen! Ez tíz évig nem évül el, ha semmi energetikailag befolyásoló változtatást nem tesznek az ingatlanban. Mindezek mellet kapsz tőlük ingyen egy négyezer forintos ingatlanos kisokost, amiben a legtöbb kérdésedre választ találhatsz. Gondolom ezzel nekik is meg saját magadnak is megspórolsz egy csomó időt meg pénzt.

Anya tapasztalatain, meg amennyit én is megtudtam ezeken keresztül, én mindenképp ajánlanám az https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalt, ha valakinek erre lenne szüksége. Már pedig most biztos sokaknak van.